Temps de malenconia

Artistes i escriptors de diferents èpoques han executat les seves obres sota els efectes d¿estats anímics obscurs, han reflectit la tristesa i el desànim i han reconegut en la malenconia una forma d¿espiritualitat, una expressió profunda de l¿ànima humana.


Temps de malenconia gira a l¿entorn d¿aquest sentiment, inventat a Grècia però de llarga i tenaç supervivència, que va conquerir l¿imaginari social dels segles XVI i XVII. Es tracta de la primera exposició a Espanya sobre aquest tema, que ha estat objecte de nombroses exposicions i investigacions acadèmiques internacionals. Reuneix un conjunt excepcional de més de 70 obres d¿art, llibres i objectes -procedents de més d¿una vintena de prestadores-, organitzats al voltant de les diferents accepcions i interpretacions de la malenconia.


L¿exposició analitza com va cristal·litzar a la Península, amb les seves originals expressions, els seus escenaris particulars i els seus focus d¿interès principals. S¿hi poden veure obres mestres de Zurbarán, Murillo, Velázquez, Ribera, El Greco; escultures de Berruguete, Pedro de Mena, i també els primers tractats mèdics sobre la malenconia i objectes diversos (instruments de música, partitures, etc.), que remeten a aquesta qüestió universal.

Materia
Música
Idioma
  • Català
Unidad Proponente
S.G. Museos Estatales
EAN
9788416142996
ISBN
978-84-16142-99-6
Páginas
208
Ancho
16 cm
Alto
26 cm
Edición
1
Fecha publicación
02-07-2015

Disponibilidad

Agotado